Training voor het paard

Training: Trailerladen


We vragen best veel van een paard als we hem in een kleine afgesloten ruimte willen zetten.

Een paard is immers een vluchtdier, dus opgesloten zijn is tegen zijn natuurlijk gedrag in. Zijn instinct vertelt hem te vluchten uit die ruimte.


Gelukkig is een paard leergierig en bereidt ons te volgen. De manier waarop je een paard mee vraagt die kleine ruimte in te gaan is essentieel! De interactie tussen jou en je paard zal bepalend zijn voor zijn gedrag. Dit soort vaardigheden leer je in de sessies trailerladen!

Training: Jonge paarden


De training van het jonge paard is essentieel voor zijn verdere leven. Een rustige  opbouw van de training is bepalend voor de verdere ontwikkeling van het paard.


In deze training leer ik het jonge paard netjes mee te lopen aan de hand. Ook krijgt hij zijn eerste zadel op. Daarna leert het paard werken met de lange lijnen. Het doel hiervan is dat hij de hulpen voor links en rechts, het halthouden en het achteruit lopen al kent voordat er een ruiter op gaat.


Natural HorseMo werkt met een speciaal trainingszadel en een vaste procedure om de training, voor zowel mens als paard, veilig te laten verlopen.


Voor deze training hebben we gemiddeld 1 of 2 sessies nodig.

Training: Probleemgedrag bij het paard


De volgende problemen kunnen zich bij je paard voordoen: het paard is kopschuw, wil geen voetjes geven, laat zich niet afsproeien, durft de stal niet uit, accepteert geen wormenspuit, heeft angst voor de dierenarts of hoefsmid enz. Zomaar een greep uit zaken waar het paard problemen mee kan hebben.


Ook hier heeft Natural HorseMo een trainingstechniek voor om, met weinig stress, het paard te leren dat dit alles niet eng is.

Training: Probleemgedrag voor en tijdens het rijden.


De volgende problemen kunnen zich, voor of tijdens het rijden, met het paard voordoen: het paard laat zich niet vangen, het paard staat niet stil tijdens het opstappen, het paard is schrikachtig tijdens het rijden, het paard durft niet van stal te gaan enz.


Voor alles wat het rijden in de weg staat is een oplossing. Samen gaan we aan de slag om weer op een ontspannen manier en met plezier te gaan rijden!

Trailerladen

0.45

37,50

Jonge paarden

0.40

37,50

Probleemgedrag

0.45

37,50Reiskosten

4909AD Oosteind

€0,30 per km.