Interne trainingen

Interne training voor het jonge paard.

Het paard maakt op een rustige manier kennis met zadel en ruiter. 

Een goede start neemt een paard voor de rest van zijn leven mee. Wij zorgen voor ervoor dat het vertrouwen van het paard niet beschaamd wordt waardoor het zadel en een ruiter een positieve ervaring wordt en blijft.

Je bent alle tijden welkom om mee te kijken tijdens de trainingen. En natuurlijk begeleiden we jullie samen om een mooie combinatie onder het zadel te worden!

Interne training voor het trailerladen.


Voor vele paarden is trailerladen moeilijk. En dat is heel erg begrijpelijk omdat het voor een paard, als prooidier, moeilijk is in een afgesloten ruimte te moeten gaan staan of bereden te worden! Voor sommige paarden is het trainen aan huis te weinig. Dan is deze interen training perfect voor hen! Tijdens deze interen training worden ze alle dagen getraind zodat de trailer geen enkel probleem meer geeft. Ook leren ze het laden in hun eigen trailer.

Interne traininig voor het paard met gedragsproblemen.

Deze interen training is voor paarden die gedragsproblemen hebben. Denk hierbij aan: het in je ruimte komen, agressie, veel steigeren, door je heen lopen, bijten of trappen. Paarden met dit soort gedrag hebben in hun jonge jaren vaak een stukje opvoeding gemist. Tijdens deze opleiding gaat het paard in heropvoeding. Helemaal opvoeden tot een, bij iedereen braaf paard, is meestal onhaalbaar. Men moet grenzen blijven aangeven en consequent blijven handelen.

Interen training voor het onzekere paard.

Een paard dat onzeker is komt vaak angstig over. Het paard durft bijvoorbeeld niet door water te lopen of schrikt van kleine dingen, is kopschuw, laat zijn benen niet afspoelen, laat zijn oren niet aanraken, heeft angst voor mannen (of vrouwen), durft niet alleen naar buiten of heeft problemen met de hoefsmid. Tijdens deze interen training leert het paard zijn angsten overwinnen en krijgt hij meer zelfvertrouwen. Een paard dat deze opleiding volgt leert met allerlei situaties omgaan en loopt de trainingen door zoals hier boven beschreven


Interene training voor het succesvolle paard.

Deze opleiding is voor paarden die negatieve succeservaringen hebben gehad bijvoorbeeld: een paard dat zich tijdens het lopen aan de hand of het longeren lostrekt, een paard dat gaat hangen als hij vast staat, een paard dat niet blijft stilstaan tijdens het poetsen of opstijgen.
Tijdens deze opleiding wordt het gedrag doorbroken zodat het paard weer normaal kan functioneren

Opleiding voor het jonge paard

185 euro per week

Gemiddeld 8 weken.

Opleiding voor het onzekere paard

185 euro per week

Opleiding voor het succesvolle paard

185 euro per week

Opleiding voor het trailerladen

185 euro per week

Opleiding voor het paard met gedragsproblemen

195 euro per week

Master opleiding

185 euro per week

Gemiddeld 4 weken langer

Interne trainingen zijn inclusief! 

  • Het paard krijgt een ruime schone stal met onbeperkt hooi.
  • Het paard gaat de hele dag naar buiten in een zandpaddock en/of weide.
  • Het paard staat nooit alleen, wij zorgen altijd voor een maatje naast de stal/ paddock/wei.
  • Het paard krijgt eenmaal daags mineralenbrok en grasbrok.


Wij zorgen, zowel in de stal als op de zandpaddock, voor voldoende ruwvoer.

Mocht je aanvullend willen voeren is dat geen probleem. Jij zorgt voor het aanvullende voer en wij geven het.
Bij alle opleidingsmomenten ben je van harte welkom! In de ochtenden worden de paarden, die intern staan, getraind. Mocht je gewoon even bij je paard willen zijn, even borstelen of wandelen, we hebben hier een prachtige route op 2 minuten afstand. Je ben van harte welkom van 9uur tot 21uur!