Gedragstraining

Gedragstraining

Trailerladen

Trailerladen Painthorse stang trailer

€45

60min op locatie

€0,30 per km

We vragen best veel van een paard als we hem in een kleine afgesloten ruimte willen zetten.

Een paard is immers een vluchtdier, dus opgesloten zijn is tegen zijn natuurlijk gedrag in. Zijn instinct vertelt hem te vluchten uit die ruimte.


Gelukkig is een paard leergierig en bereidt ons te volgen. De manier waarop je een paard mee vraagt die kleine ruimte in te gaan is essentieel! De interactie tussen jou en je paard zal bepalend zijn voor zijn gedrag. Dit soort vaardigheden leer je in de sessies trailerladen!

Jonge paarden

€35

45min hier of op locatie

€0,30 per km

De training van het jonge paard is essentieel voor zijn verdere leven. Een rustige opbouw van de training is bepalend voor de verdere ontwikkeling van het paard.


In deze training leer ik het jonge paard netjes mee te lopen aan de hand. Ook krijgt hij zijn eerste zadel op. Daarna leert het paard werken met de lange lijnen. Het doel hiervan is dat hij de hulpen voor links en rechts, het halthouden en het achteruit lopen al kent voordat er een ruiter op gaat.


Natural HorseMo werkt met een speciaal trainingszadel en een vaste procedure om de training, voor zowel mens als paard, veilig te laten verlopen.

Gedragsproblemen

steigerend paard horsemanship

€45

45min hier of op locatie

€0,30 per 

Onder gedragsproblemen vallen o.a. de volgende onderwerpen; een paard die niet stil staat op de poestsplaats of tijdens het opstappen, een paard durft alleen niet het erf af, een paard is extreem schikachtig of loopt dwars door je heen. Dit is een kleine greep uit de problemen die jouw paard en jij kunnen hebben. 

Alles wat voor ons, en meestal ook voor het paard, ongewenst gedrag is heeft meestal een reden. Dit kan onstaan vanuit pijn, onbegrip of gedrag. Natural HorsemMo vindt het belangrijk om de beweegredenen goed te doorgronden en vandaar uit het paard te helpen en tot een oplossing te komen. Als het gedrag is kan dit heel goed getraind worden. Is dit vanuit pijn of managment dan is het z\onde van uw geld omdat trainingen geen oplossingen kunnen bieden.

Rijproblemen

€35

45min hier of op locatie

€0,30 per km

Rijproblemen ontstaan zelden vanuit  tegenwerking van het paard al lijkt dit vaak wel zo! Een paard compenseerd vaak met een ruiter op de rug en dan worden voor ons simpele vragen als stelling binnen of over de hoefslag lopen een druppel die de emmer doen overlopen. Dit kan zich uiten in staken, versnellen tot bokken, steigeren of zichzelf zelfs achterover laten vallen. 

Natural horseMo kan jou en jouw paard helpen door het probleem zichtbaar te maekn en handvaten hoe jullie dit kunnen verhelpen.

veulen

Voor vragen mail horsemo@outlook.com of app 0637529596

Voor afspraken app 0614256856